...Home
 Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ | ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ & ΛΥΣΕΙΣ | ΧΡΗΣΙΜA | ΕΙΔΗΣΕΙΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  Οι τάσεις του Franchise το 2008
 
Οι σημαντικότερες τάσεις στο Franchise για το 2008

Αποσπάσματα από άρθρο του Joel Libava στο www.smallbiztrends.com

Το 2008 θα είναι μια «φρανταστική» χρονιά. Η ανάπτυξη του franchise είναι ισχυρή στις περιόδους όπου η οικονομία δείχνει σημάδια αδυναμίας.

Η κρίση των στεγαστικών δανείων και ο αυξανόμενος δανεισμός των νοικοκυριών σε συνδυασμό με την τιμή της βενζίνης στα $ 3.50 / γαλόνι, συντείνουν σε μία συντηρητική πρόβλεψη οικονομικής ανάπτυξης.

Παρά το γεγονός ότι στο περιβάλλον αυτό οι απώλειες θέσεων εργασίας δεν θα είναι τόσο μεγάλες όσο στην περίοδο που ακολούθησε την 9/11, οι συνθήκες στην αγορά εργασίας θα συνεχίσουν να δυσκολεύουν με αποτέλεσμα όλο και περισσότερη άνθρωποι να αναζητούν εναλλακτικές καριέρες.

Σύμφωνα με έρευνα της PriceWaterhouseCoopers που έγινε το 2005, περισσότερο από $ 1.5 τρις παράγεται από franchises ετησίως. Το Franchising είναι ένας τεράστιος κλάδος και υπάρχει πληθώρα επιλογών για τον επίδοξο επιχειρηματία.

Οι γενικές τάσεις που επισημαίνω για το 2008 είναι οι ακόλουθες:

1. Ημιαπασχόληση
Όλο και περισσότεροι επίδοξοι επιχειρηματίες επιλέγουν franchises που τους επιτρέπουν να συνεχίσουν να εισπράττουν το σταθερό μισθό τους από τη σημερινή τους εργασία στην δύσκολη πρώτη χρονιά σαν επιχειρηματίες όπου τα έσοδα από την επιχειρηματική δραστηριότητα θα είναι, κατά πάσα πιθανότητα, αμελητέα. Μερικά franchises που προσφέρουν το μοντέλο αυτό είναι τα Great Clips, Fantastic Sam’s και Hollywood Tan’s.
2. Χαμηλή Επένδυση
Σε αυτή την κατηγορία ανήκουν franchises που έχουν ως βάση το σπίτι σας. Το Money Mailer είναι ένα εδραιωμένο, επιτυχημένο διαχρονικά σύστημα. Tο Adventures in Advertising ειδικεύεται στη διαφήμιση μικρών επιχειρήσεων και επιχειρήσεων που έχουν ως βάση το σπίτι του επιχειρηματία.
3. Franchises που απευθύνονται στο γυναικείο πληθυσμό
Περισσότερες από 7 εκατομμύρια μικρές επιχειρήσεις στις Η.Π.Α. ανήκουν, κατά πλειοψηφία σε γυναίκες! Μερικές από τις ιδέες που μπορεί να είναι ελκυστικές στις γυναίκες ιδιοκτήτες – επιχειρηματίες μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων είναι τα The Glove Lady, Showhomes και Sweet Beginnings

Στη συνέχεια, παραθέτω μερικές κατηγορίες που πιστεύω ότι θα συνεχίσουν να έχουν ανοδική τάση το 2008

1. Υπηρεσίες Καθαριότητας για κατοικίες
Λέγεται ότι από τη στιγμή που κάποιο νοικοκυριό βρίσκει ένα αξιόπιστο συνεργείο καθαρισμού δεν μπορεί να ζήσει χωρίς αυτό. Μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα όπως Molly Maid, Merry Maids, The Maids και Maids Brigade αναμένεται να συνεχίσουν να αναπτύσσονται όσο η ζήτηση αυξάνεται.
2. Υπηρεσίες για Παιδιά
Οι εδραιωμένοι παροχείς εκπαίδευσης για παιδιά όπως οι Sylvan και Huntington Learning Services θα συνεχίσουν να εντάσσουν σημεία στο δίκτυό τους ενώ καινούριες ιδέες όπως τα Chyten και Children’s Lighthouse προσφέρουν μια νέα προσέγγιση στην παιδική εκπαίδευση. Επίσης θετική αναμένεται να είναι η τάση για την Kiddie Academy που από το 1981 παρέχει φύλαξη και μάθηση.

Στον τομέα των παιδικών party και της άσκησης franchises όπως το Pump it Up και το JW Tumbles αναμένεται να ωφεληθούν από τη συνολική αύξηση της ζήτησης.
3. «Πράσινα Τρόφιμα»
Δεν πρόκειται για μόδα. Οι αλυσίδες εστιατορίων franchise μεταβάλλονται σε πραγματικά φιλικές προς το περιβάλλον. Η αλυσίδα Boloco χρησιμοποιεί κύπελλα από ... άμυλο καλαμποκιού και η Pizza Fusion προσπαθεί να «σώσει τον πλανήτη μια πίτσα τη φορά» χρησιμοποιώντας οργανικά υλικά και ... υβριδικά οχήματα delivery.
4. Franchises σχετικά με την τεχνολογία
Το εταιρικό website είναι πλέον αναγκαιότητα και όχι επιλογή για οποιονδήποτε επιχειρηματία. Η True Presence βοηθάει τις μικρές επιχειρήσεις να αποκτήσουν παρουσία στο διαδίκτυο παρέχοντας υπηρεσίες όπως web design και search marketing. Franchises όπως τα Concerto Networks και TeamLogic IT παρέχουν υποστήριξη.
Ένας άλλος τομέας στον οποίο το franchise αναπτύσσεται με ταχείς ρυθμούς είναι τα συστήματα ασφαλείας. Τα EyesThere και Monitor Closely ευελπιστούν να εκμεταλλευτούν αυτό το ταχύτατα αναπτυσσόμενο niche.
5. Υπηρεσίες Ανθρώπινου Δυναμικού
Express Personnel, 10 til 2.
6. Υπηρεσίες για την Τρίτη ηλικία
Η ζήτηση για τις υπηρεσίες αυτές θα εξακολουθήσει να είναι ισχυρή.
Η Spectrum Home Services παρέχει μη ιατρικές υπηρεσίες όπως και η Seniors Helping Seniors. Η BrightStar Helathcare παρέχει όλες τις υπηρεσίες ενός οίκου ευγηρίας, χωρίς να χρειάζεται να πάει κάποιος σε αυτόν και η SarahCare προσφέρει πολυτέλεια και ανέσεις Spa.

Τέλος, σας επισημαίνω μερικά πράγματα να αποφύγετε:

• Franchises που είναι στη μόδα. Επειδή «όλοι» συζητούν για ένα franchise ή ένα κλάδο η μακροχρόνια βιωσιμότητα κάθε άλλο παρά δεδομένη πρέπει να θεωρείται.
• Ιδέες που δεν μπορείτε να κατανοήσετε. Αν δεν μπορείτε να το κατανοήσετε εσείς, ποια είναι η πιθανότητα ότι θα το κατανοήσουν άλλοι;
• Franchises με μικρή συνολική επένδυση. Πότε ήταν η τελευταία φορά που το φτηνό ήταν ποιοτικό;
• Franchises με εξαιρετικά γρήγορη ανάπτυξη. Όσο πιο γρήγορα μεγαλώνει ένα δίκτυο τόσο πιο μεγάλη η ανάγκη ανάπτυξης της υποδομής του. Αν η υποδομή δεν μπορεί να υποστηρίξει την ανάπτυξη, τότε σύντομα ο franchisee μπορεί να βρεθεί σε δύσκολη θέση.

Ο Joel Libava είναι πρόεδρος και Life Changer του Franchise Selection Specialists. Άρθρα του μπορείτε να βρείτε στο www.thefranchiseking.com .

Home | Επικοινωνία | Όροι χρήσης - © Copyright 2006 Synapsis Ltd.